EPISODUL 5: FILMUL VERONICA AJUNGE ASTĂZI LA FALESTI PRIN CFR

Dragi basarabeni,
Astăzi ne vedem la #Fălești, în incinta Liceului „Ion Creangă”.

#Veronica ne-a făcut copilăria mai frumoasă, ne-a umplut-o de vise și poveste. Mereu e potrivit să revedem filmul regizat de Elisabeta Bostan, cu cei mici și cei mari alături.

Regia: Elisabeta Bostan
Distribuția: George Mihăiță, Lulu Mihăescu, Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru
Durata: 90 minute
Gen: Muzical, Familie
Anul apariției: 1972

Veronica, fetița crescută într-un cămin de copii, primește de la Zâna cea bună, în dar de ziua sa, trăistuța plină de poveste. Dăruită doar o singură dată, așa cum spun și versurile Margaretei Pâslaru, trăistuța aduce cu sine multe povețe și bucurii. Atunci când Veronica refuză să împartă aceste bucurii și cu ceilalți copii, zâna o pedepsește. Fata bună și cuminte, pornește în căutarea trăistuței și a zânei. Întîlnirea cu vulpea cea șireată și cu motanul Dănilă, căruia de nimeni nu îi este frică, o fac pe Veronica să învețe tâlcul multor lucruri.
Filmat atât în România, cât și la Moscova, filmul Veronica a deschis porțile către sufletele mici și mari. Șoricelul Aurică (George Mihăiță), Motanul Dănilă (Dem Rădulescu) sau vulpea (Vasilica Tastaman), sunt doar o parte dintre personajele alături de care, generații întregi au trăit cu sufletul la gură călătoria inițiatică a Veronicăi.

Vizionare plăcută,
Centenarul Filmului Românesc

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com