Cum a fost la Open Camp Vaslui: Episodul 29, cu Filantropica

Caravana Centenarului Filmului Românesc a adus Episodul 29. În cadrul acestui episod a fost difuzat filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil.

Filmul a fost vizionat la Teatrul de Vară din Vaslui, pe 7 august 2018, cu peste 700 de spectatori.

DESPRE FILANTROPICA
În Bucureștiul secolului XXI, a ieși în oraș sâmbătă seară la brațul unei femei frumoase e o investiție financiară riscantă. Ovidiu (Mircea Diaconu), modest profesor de liceu, nu și-ar putea-o permite. Și totuși trebuie, căci s-a îndrăgostit până peste cap de Diana (Viorica Vodă), o mică sirenă de 20 de ani cu veleități de manechin. În căutarea unei surse de venit ceva mai consistente decât o biată leafă de profesor, Ovidiu plonjează într-o lume fabuloasă – mafia cerșetorilor. Unul din capiii acesteia îl ia sub aripa sa.

Pepe (Gheorghe Dinică) este jumătate artist, jumătate om de afaceri; „textier” oficial al cersetorimii bucureștene, omul inventează biografii, replici și atitudini în funcție de personalitatea milogului sau de clientela-țintă. Ovidiu va deveni „actorul” ideal pentru noul său experiment. Peste noapte, profesorașul de vârstă mijlocie se trezește „însurat” cu Miruna (Mara Nicolescu), jucând seară de seară, alături de ea, comedia unui cuplu nevoiaș după un scenariu minuțios pus la punct de Pepe. Prinț și Cerșetor. Pendulând între două femei, proaspăt îmbogățit în ochii Dianei, soț umil pentru Miruna, Ovidiu începe să ducă o periculoasă și epuizantă viață dublă.

Spectatorii au redescoperit gustul pentru filmul românesc, tinerii abia l-au cunoscut, iar reacțiile de după vizionare merită atenția celor care pot susține și promova filmul românesc.

foto: Valentin Vlad

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com