CARAVANA CELOR 100 DE FILME AJUNGE LA ZALĂU ȘI JIBOU

100 DE ANI, 100 de filme, 100 DE ORAȘE: Pentru Patrie și Mihai Viteazul

Invitată specială: Ileana Popovici

ZALĂU și JIBOU: Pentru Patrie, Mihai Viteazul, documentarul și expoziția fotografică AGERPRES

Pe 15 septembrie, Caravana Centenarului Filmului Românesc ajunge la Zalău, în sala de spectacole din Clădirea Transilvaniei, cu filmul Pentru Patrie, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Filmul va fi proiectat pe marele ecran începând cu ora 19.00.

Documentarul AGERPRES și expoziția fotografică România: Evoluție însoțesc Caravana la Zalău. De la ora 16:30 expoziția, care cuprinde cele mai importante momente din istoria României, va fi deschisă publicului din Zalău, iar de la 17.00 va rula, în Clădirea Transilvaniei, documentarul Marea Unire: România, la 100 de ani.

Invitata specială la proiecții este actrița Ileana Popovici.

“Două filme istorice vor fi proiectate la Zalău și Jibou, unde am fost primiți cu generozitate și, mai mult decât atât, cu o apreciere pentru ceea ce înseamnă proiectul în anul 2018. De fiecare dată când mergem într-o nouă localitate, ne gândim la harta celor 100, prin care, practic, se formează harta filmului românesc, susținut la propriu de autorități, primindu-le acolo. Marele ecran se deschide pentru filmul bun românesc, ales de Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor și Cristian Mungiu, mergând acolo unde, poate nu s-au mai văzut filme românești la cinema de peste douăzeci de ani”, spune Andrei Giurgia, managerul proiectului Centenarul Filmului Românesc.

Duminică, 16 septembrie, Centenarul Filmului Românesc ajunge la Jibou cu filmul Mihai Viteazul, în regia lui Sergiu Nicolaescu. Proiecția filmului va avea loc la ora 12.30, la Casa de Cultură Jibou, în prezența actriței Ileana Popovici.

Evenimentele sunt  organizate cu sprijinul Guvernului României – Instituția Prefectului Județului Sălaj, Primăria Municipiului Zalău și Primăria Orașului Jibou.

Comunicatul de presă complet poate fi descărcat de aici: Comunicat de presă ZALĂU 15-16 septembrie.

Materiale grafice, aici.

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com