RÂMNICU SĂRAT intră pe harta celor 100 de filme în an centenar

Iubitorii de film se vor întâlni la proiecție cu actrița Ileana Popovici

 

RÂMNICU SĂRAT: filmul “Secvențe”, documentarul AGERPRES și Expoziția Fotografică „România: Evoluție”

Caravana celor 100 de filme ajunge vineri, 28 septembrie, la Râmnicu Sărat, la Casa Municipală de Cultură „Florica Cristoforeanu”, cu filmul Secvențe, în regia lui Alexandru Tatos, care va putea fi urmărit de la ora 19.00, alături de actrița Ileana Popovici, invitatul special.

În deschiderea evenimentelor din municipiul Râmnicu Sărat, de la 16.30,  va fi deschisă publicului expoziția fotografică „România: Evoluție”, care cuprinde cele mai importante momente din istoria României. Expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul serii, iar de la ora  17.00 va fi proiectat documentarul AGERPRES „Marea Unire: România, la 100 de ani”.

DESPRE FILM

Secvențe (1982)

Regizor: Alexandru Tatos

Durată: 98 minute

Gen: Dramă

Rating: Audiență generală

Distribuție: Ion Vîlcu, Geo Barton, Mircea Diaconu, Luminița Gheorghiu, Emilia Dobrin, Dragos Pîslaru, Constantin Drăgănescu, George Paul Avram, Lupu Buznea.

 

Regizorul reuşeşte să scoată cu talent în evidenţă discrepanţa între banalităţile filmate de cineaşti şi realitatea autentică ce transpare în multe locuri din afara platoului de filmare. Filmul este un strigăt de exasperare al scenaristului-regizor Alexandru Tatos faţă de minciunile propagandistice, impuse cu forţa în cinematografia românească în dauna vieţii autentice.

Citește mai multe în comunicatul de presă: Comunicat Râmnicu Sărat – 28 septembrie.

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com