CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC AJUNGE LA BUZĂU

100 DE ANI, 100 de filme, 100 DE ORAȘE: O noapte furtunoasă și Occident

Invitat special: Irina-Margareta Nistor

Centenarul Filmului Românesc ajunge pe 6 și pe 7 octombrie la Buzău, la Happy Cinema, cu două producții românești ce vor putea fi discutate și vizionate împreună cu invitatul special, Irina-Margareta Nistor.

Programul Centenarului Filmului Românesc la Buzău:

  • 6 octombrie, de la ora 19.00: O noapte furtunoasă, în regia lui Jean Georgescu;
  • 7 octombrie, de la ora 18.00: Occident, în regia lui Cristian Mungiu.

Documentarul Marea Unire: România, la 100 de ani şi expoziția fotografică România: Evoluție deschid evenimentele de la Buzău. De la ora 16.30, expoziția, care cuprinde momente importante din istoria României, va putea fi vizitată de public, iar de la ora 17.00, pe marele ecran, va fi proiectat documentarul AGERPRES, o lecție de istorie primită în an centenar.

BUZĂUL SUSȚINE FILMUL ROMÂNESC ÎN AN CENTENAR

Episoadele #41 și #42 continuă conturarea hărții localităților care susțin filmul românesc. Evenimentele sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău.

Avem deosebita onoare de a fi gazdele Caravanei Centenarului Filmului Românesc, ce va poposi la Buzău în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Salut inițiativa Artis de a aduce în prim-plan filmul românesc în anul Centenarului Marii Uniri. Este o ocazie deosebită de ne aduce aminte de realizările cinematografiei românești și de a ne cinsti marii regizori, actori și scenariști. Ce poate fi mai frumos în acest an de Centenar decât de a promova în 100 de oraşe din România, 100 de filme româneşti prin care să ne reamintim istoria, cultura și arta poporului nostru. Invit buzoienii să vină la film, la Happy Cinema de la Galeria Mall, pentru a vedea două filme de referință: pe 6 octombrie la ora 19.00 – O noapte furtunoasă, în regia lui Jean Georgescu – producție din 1943, iar pe 7 octombrie la ora 18.00- filmul Occident – producție 2002, în regia lui Cristian Mungiu – premiat la Cannes, subliniază Primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma.

Comunicatul de presă complet poate fi citit aici: Comunicat 100filme Buzău

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com