Caravana #100filme a ajuns în Botoșaniul filmic al lui Vlad Ivanov, cu două filme românești

Vlad Ivanov s-a întors acasă, la Botoșani, cu două filme românești

Municipiul Botoșani a fost inclus pe harta celor 100 de localități în care a ajuns Caravana Centenarului Filmului Românesc. Pe 13 și 14 octombrie, la Cinema Unirea din Botoșani, a rulat documentarul dedicat Centenarului Marii Uniri, Marea Unire: România, la 100 de ani, Câini, în regia lui Bogdan Mirică și filmul Amintiri din Epoca de Aur 2. Dragoste în timpul liber, în regia lui Cristian Mungiu.

Tot atunci, în foaierul cinematografului, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie, realizată de Agerpres, „România: Evoluție.” La evenimente a fost prezent actorul Vlad Ivanov și consultantul cinematografic, criticul de film, Irina-Margareta Nistor.

 

„Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, prin jurnaliştii pe care îi are, prin departamentul video, a realizat singurul produs video, singurul documentar real care există despre acest moment al Marii Uniri. Ceea ce o să vedem în momentele următoare, este un film documentar de excepţie, cu momente importante din istoria noastră, care prezintă faptele istorice care s-au petrecut între 1916 şi 2018 şi cu siguranţă ne vor face să înţelegem mai bine cum am ajuns la momentul Marii Uniri”, spus directorul proiectului, Andrei Giurgia, despre documentarul realizat de AGERPRES.

 

„Am zis că ar fi prea frumos să ajung și eu la Botoșani cu Vlad Ivanov, pentru că știam că este din Botoșani. Vlad ne reprezintă în toate festivalurile mari. El este tot timpul acolo. Trebuie să fiți foarte mândri că este de al vostru. Sunt convinsă ca este unul dintre cele mai frumoase weekenduri din viața mea. Și i se datorează Botoșaniulul, călătoriilor noastre și mai ales lui Vlad Ivanov”, spune Irina-Margareta Nistor, critic de film și ambasador al proiectului.

 

„E greu să fiu în fața dvs. pentru că sunt copleșit de emoții (…). Dl. viceprimar spunea: «sper să vă simțiți bine la Botoșani». Eu mă simt bine aici de 49 de ani și sper să mă simt bine atât timp cât Dumnezeu o să-mi dea zile să-mi văd orașul meu, unde m-am născut și unde revin de atâtea ori cu mare plăcere. Am o emoție specială pentru că în sală este mama mea. Sunt prieteni, profesori, oameni care m-au ajutat să ajung ceea ce sunt acum și le mulțumesc”, a spus Vlad Ivanov la deschiderea evenimentului de la Cinema Unirea Botoșani.

 

„Sunt foarte încântat pentru că un eveniment atât de frumos a ajuns și în orașul nostru. De asemenea, sunt deosebit de încântat de prezența în sală a două personalități. De-a lungul timpului, filmele românești au fost foarte apreciate, atât în țară cât și în străinătate, iar pe an ce trece, primesc tot mai multe aprecieri. Avem actori tineri români, foarte talentați, care reușesc să își croiască drumul pe scena internațională a filmului”, a subliniat Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani.

 

Evenimentul a fost suținut de Cinema Unirea Botoșani și Primăria Municipiului Botoșani.

Evenimentul a fost prezentat de Elsaco.

 

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com