CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC AJUNGE LA TÂRGOVIȘTE

100 DE ANI, 100 de filme, 100 DE ORAȘE: la Târgoviște, cu “Trenul fantomă”

Invitat special: Irina-Margareta Nistor

Caravana Centenarului Filmului Românesc ajunge duminică, 2 decembrie, la Târgoviște, în incinta Teatrului „Tony Bulandra”. Începând cu ora 16.00, pe marele ecran, va rula documentarul AGERPRES Marea Unire: România, la 100 de ani, iar de la ora 18.30 va fi proiectat filmul Trenul fantomă, în regia lui Jean Mihail și Ludvic Lazăr.

La finalul proiecției, Irina-Margareta Nistor, invitatul special al evenimentului, va răspunde curiozităților publicului.

Evenimentele Centenarului Filmului Românesc la Târgoviște sunt realizate în parteneriat cu Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște și Primăria Municipiului Târgoviște.

DESPRE FILME

Trenul fantomă (1933)

Regizor: Jean Mihail, Ludovic Lazăr

Durată: 70 minute

Gen: Thriller

Rating: Nerecomandat copiilor cu vârsta sub 12 ani

Distribuție: Tony Bulandra, Gheorghe Storin, Lisette Verea, Stroe Atanasiu, Renée-Annie, Dida Solomon-Calimachi, Marcel Enescu, Gheorghe Paunescu

Ecranizare a piesei cu același nume de Arnold Ridley, apărută în 1923, și ecranizată de mai multe ori, povestea are înclinații către o istorie polițistă, presărată inclusiv cu umor și cu un simț al esteticului pur, definit de începuturile unei evoluții vertiginoase a cinematografiei.

Parcursul unui tren care transportă alcool de contrabandă, învăluit într-o legendă mistică, este plasat în decorul unei gări din SUA, unde, într-o noapte cu ploi torențiale, actori de mare talie au realizat versiunea românească al unui film de referință.

Comunicatul de presă complet: Comunicat 100filme Târgoviște

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com