Încheiem cu 66 de evenimente în 2018, continuăm în 2019!

Centenarul Filmului Românesc a încheiat anul 2018 cu 66 de evenimente realizate în țară și 18 în Basarabia

Proiectul celor 100 de filme se va încheia în aprilie 2019, dar nu se va opri, pentru că se transformă în brand de Iași, dedicat Centenarului Marii Uniri

Centenarul Filmului Românesc a ajuns la mijlocul drumului, cu peste 50 de evenimente realizate în perioada februarie-noiembrie 2018. Proiectul s-a desfășurat în România și Republica Moldova, cu invitați din zona cinematografiei românești și cu filme alese de experții proiectului: Bujor T. Rîpeanu, Irina-Margareta Nistor și Cristian Mungiu. Zeci de invitați au fost parte din caravana #100filme, primind distincția oficială, care marchează anul 2018, prin filmul românesc.

Mii de kilometri au fost parcurși în cadrul caravanei, care a ajuns în localitățile care au acceptat să facă parte din proiect, să-l sprijine și să intre pe harta filmică din 2018.

Inițiatorii, Asociațiile ARTIS (Iași) și MIA (Chișinău) au lansat proiectul la Iași în februarie 2018, cu susținerea Primăriei Municipiului Iași, prin Departamentul Centenar, coordonat de prof. univ. dr. Daniel Șandru.

Mijlocul proiectului de la Iași a fost marcat prin trei zile cu filme românești și invitați speciali, o conferință de presă despre importanța filmului românesc și viitorul proiectului, dar și întâlniri cu publicul înainte și după filme.

Între 7 și 9 decembrie, la Cinema Ateneu au fost proiectate opt filme românești, cu participarea actorilor Simona Bondoc, Ileana Popovici, Florin Piersic. Evenimentele au fost prezentate de Ambasadorul proiectului – Irina-Margareta Nistor. Prin telefon, au participat la întâlnirea cu publicul ieșean actorii Cosntantin Codrescu și Tamara Buciuceanu-Botez. La cele opt filme au participat în jur de 1.000 de spectatori.

 

În cadrul proiectului, care a adus pe marele ecran 53  de filme din cele 100, în România, s-au mai realizat:

66 de evenimente

peste 12.500 de km

peste 9.000 de spectatori

1 conferință de lansare

1 conferință de mijloc de proiect

peste 20 de invitați

28 de localități

 

În Basarabia s-au realizat:

18 evenimente în 15 localități

cu peste 3.500 de spectatori

18 filme

1 conferință de lansare

1 conferință de încheiere

19 parteneri oficiali

12 invitați speciali

 

*Evenimentele de la Iași au fost realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Ateneul din Iași.

**Parteneri speciali: TRAVIS Tourism, Select Hotel,  Restaurant Buena Vista.

 

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com