Mergi la Feldioara? Unde dormi, unde mănânci? Îți facem două recomandări


Pensiunea Marienburg devine partener de ospitalitate pentru Centenarul Filmului Românesc. La final de august, Echipa ARTIS Iași vine cu filmele Caravanei Centenarului Filmului Românesc. Detalii despre program, aici.

Întreaga echipă a Centenarul Filmului Românesc, invitata specială și partenerii se vor bucura de ospitalitatea de la Pensiunea Marienburg.

În jurul pensiunii Marienburg există numeroase monumente istorice, atât în comună cât și în afara acesteia, la distanţe relativ mici, cum ar fi:

– Cetatea Feldioara;

– Biserica fortificată din Feldioara;

– Monumentul studenților sași din Feldioara;

– Cetatea Rupea;

– Cetatea Crizbav;

– Castelul Bran;

(…) și multe alte monumente aflate în orașul Brașov, care este la o distanţă de doar 18 km de comuna Feldioara!

Cetatea din Feldioara a fost construită în secolul XIII, cetatea de la Feldioara fiind cea mai importantă fortificație ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania. Cetatea este monument istoric. Cetatea a fost până în anul 2013 o ruină. Ea a fost restaurată în totalitate în perioada anilor 2013 – 2017.

Datorită stilului pensiunii, dormitoarele nu sunt identice, dar toate dispun de aceleași facilități (baie proprie, TV, internet wireless) și, nu în ultimul rând, fiecare are o panoramă deosebită în funcție de orientare.

Cum îi găsim?

Telefon: 0745182956/ 0740291106.

Facebook, aici.

Pensiunea Marienburg este situată în Comuna Feldioara, Strada Octavian Goga, Nr 48, judeţul Brașov, la o distanţă aproximativă de 1 km de Drumul Naţional DN13.

FELDIOARA. UNDE MÂNCĂM?

Echipa Centenarului Filmului Românesc se va delecta, la sfârșit de august, cu deliciile marca Doripesco.

Complexul Turistic Doripesco este situat la 25 km de Brașov, pe DN 13 (E60), într-un mănunchi de lacuri, unde găsim și ferma piscicolă DORIPESCO. 

Complexul Turistic Doripesco este alcătuit din motel şi restaurantul cu specific pescăresc. 

Cum îi găsim?

DN13, la 25 km de Brașov, în direcția Sighișoara-Brașov 

Contact – 0721 204 146 

office@doripesco.ro 

www.specific-pescaresc.ro

Restaurantul are specific pescăresc, aici clienţii gustă și se bucură o gamă variată de preparate din peşte (crap, păstrăv, somn, şalău şi somon), chiar mai mult, clienţilor li se oferă posibilitatea alegerii direct din acvariul restaurantului a peştelui pe care doresc să-l consume. 

Restaurantul dispune de două saloane, unul pentru fumători şi unul pentru nefumători, acestea având o capacitate de 130 locuri. Pe lângă preparatele din peşte, bucătarii vă aşteaptă şi cu o gamă variată de preparate din pui, porc sau vită. În plus, în restaurant nu doar peștele este ridicat în slăvi, maeștrii bucătari știind să răsfețe clienții cu delicioase deserturi! Atenție … creează dependență!

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com