#100filme| Ajungem la Deva, Arad și Cluj-Napoca|1 Decembrie: din nou la Cluj, cu filme românești

Caravana celor #100filme invită publicul la filme românești în acest week-end pe marele ecran din trei orașe: Arad, Deva și Cluj-Napoca.
Pe 29 noiembrie, arădenii sunt invitați la Cinema Arta. În prezența invitaților speciali, Irina-Margareta Nistor și Ileana Popovici, pe marele ecran, vor fi urmărite două producții cinematografice românești: Marea Unire: România, la 100 de ani, Dincolo de pod.

“Continuăm caravana noastră, care este o reverență cinematografică și care se apropie de concluzii, așa cum am preconizat, la finalul lui 2019. Ne bucurăm să emoționăm publicul cu documentarul realizat de redacția video Agerpres și care mereu funcționează ca un bun deschizător de poftă cinematografică acolo unde nu s-au mai dat filme de mult timp pe marele ecran. Aradul ne primește cu deschidere și ne vom bucura de dialog, alături de invitatele noastre”, subliniază Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului #100filme.

Evenimentul de la Arad este posibil cu sprijinul: Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.
”Ne bucurăm să sărbătorim Ziua Națională a României prin evenimente culturale diverse, atât muzicale, cât și teatrale sau cinematografice, oferind publicului arădean posibilități variate de a-și petrece timpul liber. În acest an, avem bucuria de a avea alături echipa proiectului Centenarul Filmului Românesc, care va oferi cinefililor arădeni ocazia de a revedea documentarul Marea Unire – România, la 100 de ani, dar și un film de colecție Dincolo de pod, în regia lui Mircea Veroiu, la Cinema Arta. De asemenea, suntem onorați că vom avea prilejul de a le întâlni pe Irina Margareta Nistor și pe Ileana Popovici, care vor fi prezente la proiecțiile din 29 noiembrie și ne dorim ca cinematograful Arta să devină un loc de întâlnire și discuții, din ce în ce mai frecvent”, a spus Daniela Pădurean Andreica, director executiv Centrul Municipal de Cultură Arad.

LA DEVA, CU FILM ISTORIC
Pe 30 noiembrie, Centenarul Filmului Românesc ajunge la Deva, în prezența invitaților speciali, Irina-Margareta Nistor și Ileana Popovici. Vor fi proiectate două producții ce aduc noul și vechiul istoric, prin film artistic, dar și prin expunere de tip documentar. Cele două filme vor fi vizionate la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.

”Aproape de finalul conturării hărții noastre cinematografice, Deva reprezintă un episod important în proiectul nostru. Ceea ce facem noi prin acest proiect, nu constă numai în a putea face un film să fie văzut sau revăzut. Ceea ce facem noi este să promovăm locurile prin care mergem, să creăm dialog și să putem reveni cu proiecte cinematografice. Într-o zi, vom putea spune că avem, poate, o autostradă a filmelor, mai ales că am străbătut țara-n lung și-n lat, din februarie 2018, cu mii de kilometri la bordul caravanei“, precizează Andrei Giurgia, coordonatorul proiectului #100filme.
Evenimentul de la Deva este posibil cu sprijinul: Primăria Municipiului Deva, Centrul Cultural “Drăgan Muntean” Deva, Asociația D.E.V.A, Deva 750.

”Ne face o plăcere deosebită să găzduim, la Deva, un eveniment cultural de amploare națională. Județul în care se află fosta capitală a dacilor nu putea lipsi de pe harta Centenarului Filmului Românesc. Localnicii și turiștii, deopotrivă, au ocazia să vizioneze două producții care aduc noul și vechiul istoric – atât prin film artistic, cât și prin peliculă de tip documentar. Vă invit să participați la acest eveniment de excepție!”, spune Nicolae-Florin Oancea, Primarul Municipiului Deva.

Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici și Nicolae Mărgineanu, de Ziua Națională în Ardeal
Caravana Centenarului Filmului Românesc atinge numărul de filme propuse în proiect, la Cluj-Napoca, pe data de 1 decembrie, când sărbătorim 101 ani de la Marea Unire. Astfel, Caravana celor #100filme aduce în fața publicului episoadele 99 și 100 din proiectul început în februarie 2018, la Iași.

Caravana revine la Cluj, pentru al doilea an consecutiv, de Ziua Națională a României.
Evenimentul este realizat cu sprijinul: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, România 100, Cinema Victoria.
“Centenarul Filmului Românesc adaugă un plus de valoare și atractivitate programului pregătit de Primăria Cluj-Napoca pentru 1 Decembrie, când mii de clujeni de bucură de evenimentele din inima orașului. De Ziua Națională, vă așteptăm să sărbătorim împreună la Cluj!” a transmis Primarul municipiului Cluj-Napoca, dl Emil Boc.
Duminică, pe marele ecran de la Cinema Victoria, vor fi vizionate două producții, în care se completează vechiul și noul cinematografiei românești, în prezența celor trei invitați speciali, Irina-Margareta Nistor, Ileana Popovici și Nicolae Mărgineanu.

Programul Centenarului Filmului Românesc la Arad
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 17:00 – Documentarul AGERPRES Marea Unire – România, la 100 de ani.
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 19:00 – Dincolo de pod (regia: Mircea Veroiu).
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Programul Centenarului Filmului Românesc la Deva
Sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 18:00 – Documentarul AGERPRES Marea Unire – România, la 100 de ani.
Sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 20:30 – Dacii (regia: Sergiu Nicolaescu).
Programul Centenarului Filmului Românesc la Cluj
Duminică, 1 decembrie, de la ora 17.00 – Prea mic pentru un război atât de mare (regia Radu Gabrea);
Duminică, 1 decembrie, de la ora 19.30 – Cardinalul (regia Nicolae Mărgineanu).
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Copyright © 2018-2019 Centenarul Filmului Românesc | Design and Layout by Marius Asiminei | Development by 3idei.com