100

orașefilmeinvitați

Galați

SÂMBATĂ 10 NOIEMBRIE 2018

ORA 19 | GALAȚI

TEATRUL DRAMATIC FANI TARDINI

PROIECTIA FILMULUI "SINGURĂTATEA FLORILOR" ÎN REGIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU

IRINA-MARGARETA NISTOR

AMBASADOR CINEMA
Este cunoscută pentru subtitrarea a peste 1000 de filme și vizionarea a altor 17.000 și îi place să se numească doctorul de filme. A plecat prima dată din România în 1980, fiind ghidul unui grup de turiști brașoveni care călătorea în Cehia. Una dintre cele mai frumoase experiențe trăite a fost ca...

MICAELA CARACAȘ

ACTRIȚĂ
Actriță de teatru și film, Micaela Caracaș evită să fie văzută mai mult decât pe scenă, fiind una dintre cele mai discrete apariții. Născută în mijloc de august, în anul 1953, actrița și-a dedicat viața scenei, filmului și unei căsnicii frumoase și ferite de ochii lumii, care...

SINGURĂTATEA FLORILOR (1975)

Regizor: Mihai Constantinescu
Durată: 80 minute
Gen: Dramă
Rating: Audiență generală
Distribuție: Radu Beligan, Toma Caragiu, Mihaela Caracaș, Valeria Gagialov, Gheorghe Visu, George Constantin, Colea Răutu, Adina Popescu, Coca Andronescu, Constantin Florescu

Un film psihologic foarte bun despre relaţiile interumane, despre egoism, însingurare şi orgoliu. Astfel, un medic vanitos ce se izolase de toată lumea prin comportamentul său egoist, primeşte într-o zi un buchet de flori. Neştiind ce să facă cu florile, medicul simte nevoia să se debaraseze de cadoul nedorit şi îşi vizitează toate cunoştinţele, dar toţi îi reproşează lipsa bucuriei de a trăi printre oameni şi refuză să primească cadoul oferit fără nicio plăcere.

Călătoria doctorului cu buchetul de flori primit de la o necunoscută se transformă în cursul filmului într-o analiză a propriei vieţi ratate şi a necesităţii de a deveni un alt om.

GALAȚI

Încă din secolul al XVII-lea Galați este pomeni de cărturarul Dimitrie Cantemir drept „ cel mai vestit târg de negoț de pe toată Dunărea”. Între secolele XVIII şi XIX, perioadele de înflorire au alternat cu perioadele de declin datorate războaielor ruso-turce.

După războiul din Crimeea (1853-1856) se înfiinţează la Galaţi Comisia Europeană a Dunării, menită să asigure siguranţa unui comerţ liber iar odată cu acordarea statutului de „porto-franco”, zona va cunoaşte o creştere economică şi demografică fără precedent.

Revoluţia de la 1848 şi Unirea din 1859 au avut reprezentarea spirituală în rândurile revoluţionarilor gălăţeni. La conacul patriotului român Costache Negri, din comuna cu acelaşi nume, se reuneau la mijlocul secolului trecut personalităţi ale vieţii politice şi culturale ale vremii - Mihail Kogălniceanu, Al. I. Cuza. V. Alecsandri, N. Bălcescu.