100

orașefilmeinvitați

Galați

DUMINICĂ 11 NOIEMBRIE 2018

ORA 18 | GALAȚI

TEATRUL DRAMATIC FANI TARDINI

PROIECTIA FILMULUI "DE CE EU?" ÎN REGIA LUI TUDOR GIURGIU

IRINA-MARGARETA NISTOR

AMBASADOR CINEMA
Este cunoscută pentru subtitrarea a peste 1000 de filme și vizionarea a altor 17.000 și îi place să se numească doctorul de filme. A plecat prima dată din România în 1980, fiind ghidul unui grup de turiști brașoveni care călătorea în Cehia. Una dintre cele mai frumoase experiențe trăite a fost ca...

DE CE EU? (2015)

Regizor: Tudor Giurgiu
Durată: 125 minute
Gen: Crimă, Dramă, Thriller
Rating: Acordul părinților pentru copii sub 12 ani
Distribuție: Emilian Oprea, Sore Mihalache, Andi Văsluianu, Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Olga Delia Mateescu, Virgil Ogășanu, George Remes

De ce eu? este un film de ficțiune inspirat de fapte reale. Filmul spune povestea unui tânăr procuror care anchetează un caz de corupție, dar după o scurtă perioadă, vestea sinuciderii lui bulversează toată țara. Această tragedie a fost pusă pe seama presiunilor politice, survenite în urma anchetelor pe care le coordona, dar adevărul a fost dezvăluit doar în mici unități de măsură.

Un film complex și cutremurător, care scoate la lumină partea întunecată a lucrurilor. O poveste care trezește niște revelații dureroase și neașteptate.

Premii

9 nominalizări la Gopo 2015

GALAȚI

Încă din secolul al XVII-lea Galați este pomeni de cărturarul Dimitrie Cantemir drept „ cel mai vestit târg de negoț de pe toată Dunărea”. Între secolele XVIII şi XIX, perioadele de înflorire au alternat cu perioadele de declin datorate războaielor ruso-turce.

După războiul din Crimeea (1853-1856) se înfiinţează la Galaţi Comisia Europeană a Dunării, menită să asigure siguranţa unui comerţ liber iar odată cu acordarea statutului de „porto-franco”, zona va cunoaşte o creştere economică şi demografică fără precedent.

Revoluţia de la 1848 şi Unirea din 1859 au avut reprezentarea spirituală în rândurile revoluţionarilor gălăţeni. La conacul patriotului român Costache Negri, din comuna cu acelaşi nume, se reuneau la mijlocul secolului trecut personalităţi ale vieţii politice şi culturale ale vremii - Mihail Kogălniceanu, Al. I. Cuza. V. Alecsandri, N. Bălcescu.