Lia Bugnar
actriță

Lia Bugnar este una dintre personalitățile care te inspiră prin capacitatea incredibilă de muncă și prin diversitatea activităților pe care le desfășoară. Este actriță, regizoare, dramaturg, scenarist și scriitoare.

A absolvit ATF, secția Actorie, la clasa profesoarei Sanda Manu, în 1995. Aproape imediat a devenit un nume important în peisajul teatral român și a avut apariţii remarcabile pe scenă, în spectacole precum „Patul lui Procust“ şi „Levantul“, în regia Cătălinei Buzoianu și „Poate Eleonora“, regia Alexandru Tocilescu.

Consacrându-se ca actriță, a început să scrie și piese de teatru şi scenarii de film. Scenariul „Cobai“ a stat la baza lungmetrajului „Camera ascunsă“, în regia lui Bogdan Dumitrescu. Piesa „După ea“ a câştigat concursul de scenarii organizat de CNC, iar „Impecabilul“ şi „Mâine e azi“ au fost achiziţionate pentru a fi turnate în Italia.

A debutat ca scriitoare cu textul „Oferte de serviciu“ şi au urmat multe altele: „Femeia din manuscris“, „Oase pentru Otto“, „Jocul de-a adevărul”, „Noi 4“, „7 dintr-o lovitură“, „Felii“ etc. A realizat numeroase spectacole după propriile piese în teatre precum Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul „Radu Stanca“ din Sibiu, Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis. A colaborat cu actori şi regizori importanţi, printre care Andrei Şerban, Cătălina Buzoianu, Alexandru Tocilescu.